Indkøbskurv

Calculating

Din kurv er tom

Cuvee «M» Mourvedre - Grignan les Adhemar rouge

Cuvee «M» Mourvedre – Rött vin - AOP Grignan les Adhemar rouge – Sud de France - 2017 – 14,5% Vol.

Grignan-les-Adhémar tillverkas i sydöstra Frankrike. För att undvika all oxidation av druvorna plockas de tidigt på morgonen. Druvsammansättningen i rödvinet är 100% Mourvedre. Efter plockningen förs druvorna till vinkällaren för att genast pressas. Jäsningsprocessen sker i tankar vid 25-30°C i 25 dagar. Därefter kommer malo-mjölksyran och under 4 månader sker ett lätt åldrande. Efter jäsningen filtreras druvmusten och rödvinet buteljeras på Bourgogne-flaskor.

Smaken av Cuvee «M» Mourvedre är välbalanserad, fruktig och med en robust kropp. Doften är aromer av lätt kryddade, mörka frukter. Vinet har en lång eftersmak, som är mjuk och fyllig i munnen.

Vinet ska förvaras mörkt vid konstant temperatur. Om vinet ska lagras under lång tid får vintemperaturen inte överstiga 10-12 °C. Om den förvaras vid högre temperaturer mognar den snabbare. Vinet är klart att dricka direkt, men om det förvaras under 10-12 °C kan det lagras i upp till 5-10 år.

Cuvee «M» Mourvedre passar särskilt bra till lamm, fågel, rött kött, vilträtter och ost. Innan servering ska vinet helst ha en temperatur på runt 15-17 °C. Vinet dras upp en timme innan servering, så att det hinner dra för bästa smak.

Du har anmält dig till nyhetsbrevet
Det här mejlet har redan skrivits