Indkøbskurv

Calculating

Din kurv er tom

Välj rätt vinpresent

Behöver du en gå-bort-present eller en present till något annat är en vinpresent alltid ett säkert val. Att välja rätt vinpresent kan vara svårt och förvirrande. Här får du några bra tips för att göra det mer hanterbart att välja rätt vinpresent.

Rött, vitt eller rosé?
Många har en preferens för om de gillar rött, vitt eller rosévin mest. Det är därför en bra idé att ha en uppfattning om vinpreferensen hos mottagaren av din vingåva. Om du inte är säker på vinpreferensen kanske du vet om de gillar sötare eller surare vin?

Mindre syra, mer sötma
När man väljer ett vin som inte behöver matchas med någon mat gillar de flesta mer sötma, mindre syra och lite högre alkoholprocent i vinet. Det spelar ingen roll om det är rött eller vitt vin. Om mottagaren mest gillar vitt vin är de bästa druvorna att leta efter: pinot grigio, chardonnay, semillon och viognier. Om mottagaren mest gillar rött vin är de bästa druvorna att leta efter: pinot noir, zinfandel, merlot, malbec, primitivo och shiraz. Om du inte är säker på om mottagaren är mer för vitt eller rött vin, är det fortfarande en bra idé att välja dessa druvsorter, eftersom folk i allmänhet gillar vin gjort på dessa populära druvsorter.

Vet du inte mottagarens preferenser?
Om du inte känner till mottagarens vinpreferenser kan det vara riktigt förvirrande att välja ett vin. Om det är för förvirrande för dig att välja utifrån de två första tipsen kan det vara en bra idé att välja utifrån dina egna preferenser. Om du själv absolut älskar en speciell merlot eller en söt pinot grigio, använd den då som en vinpresent. Du kan alltid säga att du älskar det vinet och vill att de provar det – då kan du alltid smyga in och själv få dela det med mottagaren.

Är du nyfiken på hur du förvarar ditt vin på rätt sätt? Läs blogginlägget här

Du har anmält dig till nyhetsbrevet
Det här mejlet har redan skrivits