Indkøbskurv

Calculating

Din kurv er tom

Reserve de La Saurine - IGP Gard – Sud de France 2017/2018

Reserve de La Saurine - IGP Gard – Sud de France 2017/2018 – 13% Vol.

Laudun Chusclan Vignerons ligger i sydöstra Frankrike i staden Chusclan på högra stranden av floden Rhône. Druvorna plockas och pressas direkt i vinkällaren. Druvsammansättningen i Reserve de La Saurine är 100% Grenache Blanc. Pressningen av druvorna sker långsamt och progressivt. Jäsningsprocessen sker i tankar vid 15-17°C i 2-4 veckor. Efter jäsningen filtreras druvmusten och det vita vinet buteljeras.

Smaken av Reserve de La Saurine är fruktig, mjuk, rik och rundad. Eftersmaken sitter kvar i munnen länge efter konsumtion.

Vinet ska förvaras mörkt och vid konstant temperatur. Om vinet ska lagras under lång tid får vintemperaturen inte överstiga 10-12 °C. Om den förvaras vid högre temperaturer mognar den snabbare. Vinet är klart att drickas direkt, men om det förvaras under 10-12 °C kan det lagras i upp till 1 år.

Reserve de La Saurine passar särskilt bra till fisk, skaldjur, sushi, tapas och förrätter. Innan servering ska vinet helst ha en temperatur på runt 5-7 °C. Vinet dras upp omedelbart före servering.

Du har anmält dig till nyhetsbrevet
Det här mejlet har redan skrivits