Indkøbskurv

Calculating

Din kurv er tom

Château Lafoux – Cuvée Château 2018

Château Lafoux – Cuvée Château 2018 – Rött vin

Vingården Château Lafoux producerar alla viner 100% ekologiskt och använder även gamla vinstockar i sin produktion. Druvorna till rödvinet Cuvée Château handplockas och förs sedan till vinkällaren för att omedelbart pressas. Druvorna sorteras noggrant och sätts ihop innan de pressas långsamt och försiktigt. Druvsammansättningen i Cuvée Château rödvin är 60% Syrah och 40% Cabernet Sauvignon. Jäsningsprocessen sker i tankar vid 26°C. Efter jäsningsprocessen filtreras druvmusten och vinet buteljeras på ekfat, där det lagras i 12-18 månader tills det buteljeras på Bordeaux-flaskor.

Smaken av Cuvée Château är en sammansättning av mycket mogna, röda frukter, björnbär, svarta vinbär och hallon. Smaken är stark, mjuk och rund. Doften är en aromatisk intensitet av de röda frukterna. Eftersmaken fyller munnen långt efter konsumtion.

Vinet ska förvaras mörkt vid konstant temperatur. Om vinet ska lagras under lång tid får vintemperaturen inte överstiga 10-12 °C. Om den förvaras vid högre temperaturer mognar den snabbare. Vinet är klart att dricka direkt, men om det förvaras under 10-12 °C kan det lagras i upp till 5 år.

Cuvée Château passar särskilt bra till lamm, grillat kött, nötkött, vilträtter, grytor och ostar. Innan servering ska vinet helst ha en temperatur på runt 16-18 °C. Vinet dras upp en timme innan servering, så att det hinner dra för bästa smak.

Du har anmält dig till nyhetsbrevet
Det här mejlet har redan skrivits