Indkøbskurv

Calculating

Din kurv er tom

Vilken tonic ska du välja till din gin?

Hvilken tonic skal du vælge til din gin?

är du har hittat en riktigt bra gin kan det vara överväldigande att hitta den perfekta tonicen till den, eftersom det finns så många på marknaden. Ska man välja vanligt tonicvatten, eller ska man ha några av de lite mer speciella tonicerna? Det beror såklart på vad du gillar. Om du vill ha en bättre uppfattning om vilken tonic som passar bra till din gin, här är en liten guide.

 

Ska tonicen vara undergiven eller dominant?

Det är en riktigt bra idé att fundera på om tonicen ska ge mycket smak åt ginen, eller om den ska vara mer i bakgrunden. Vill du ha en tonic som inte ger för mycket smak till din gin och tonic så kan du med fördel välja ett vanligt tonicvatten, då dessa inte ger så mycket smak till ginen. Om du vill ha en tonic som smakar lite mer och balanserar just den smak som finns i din gin, då måste du fundera på vad du vill framhäva i ginen.

Vad vill du lyfta fram i ginen?

Detta är den första frågan att överväga. Vilken typ av gin du köpt till din gin och tonic har mycket att säga när du väljer tonic. Vilken smak ginen har kan hjälpa dig att välja vilken tonic du ska köpa till den.

Vill du lyfta fram enbärssmaken?

Om din gin har en framträdande enbärssmak är aromatiska tonics riktigt bra att använda. Aromatiskt tonicvatten ger en söt och lätt kryddig smak som passar riktigt bra till gin med enbärssmak.

Vill du framhäva citrus- eller fruktaromer?

Om din gin har citrus- eller fruktaromer kan en medelhavstonic vara riktigt bra för det. Mediterranean tonics har lite smak av rosmarin och citrontimjan, så det ger en riktigt god och lite kryddig smak till en citrus- eller fruktgin.

Vill du framhäva de blommiga smakerna?

Om din gin har blommiga smaker, så är fläderblomstonics ett riktigt bra tillskott. Flädertonics har fläderbloms söta smak blandat med kininets milda beska, som passar riktigt bra till blommiga smaker i gin.

Vill du framhäva smaken?

Om din gin har en off-the-beaten-path smak, är citrontonics riktigt bra att blanda ihop det med. Lemon tonics tillför skärpan hos citroner, som balanserar sötman i punschen.

 

Som sagt, allt beror på dig och dina preferenser när du väljer en tonic till din gin. Ovanstående är en guide till vad som passar bra till de olika smakerna i gin, men du kan själv välja om du vill lyssna på den eller prova något annat. Kanske vill du ha en citrussmak och därför vill lägga till mer citrus i din citrusgin, så är det bara att göra det. Allas smakpreferenser är olika, så du kan göra precis det som passar dig och dina smaklökar.

Om du vill ha en större förståelse för dina preferenser både inom tonics, men även gins, så kan du behöva överväga att köpa en presentförpackning med olika gin och tonics. Här kan du med fördel prova olika smakkombinationer, så att du får en större förståelse för vilka som passar dig och dina smaklökar.

Du har anmält dig till nyhetsbrevet
Det här mejlet har redan skrivits